De eigenschappen van een vibrator

De eigenschappen van een vibrator:

Naast de vraag ‘welk type vibrator past bij mij?’ is er de vraag ‘waar moet ik op letten bij het kopen van een vibrator’? De eigenschappen van een vibrator?


Kies je voor goedkoop? Op batterijen? Waterdicht? Gemaakt van siliconen, rubber, glas of metaal? Een krachtige trilling of wat minder? En hoe weet je dat het speeltje stil is? Hopelijk helpt deze web-pagina je een beetje bij de juiste keuze maken wat het beste bij jou past.

Seksspeeltjes zijn er met en zonder batterijen (oplaadbaar). Welke het beste bij jou past, is persoonlijk. Hier een paar voor- en nadelen:De eigenschappen van een vibrator op batterijen:
-Goedkoper in aanschaf
-Gebruiksvriendelijker (is de batterij leeg, dan vervang je deze en ga je door)
-Discreter (je hoeft ze niet ergens op te laden en bang te zijn dat bijv. je kinderen het zien)
-Wél waterafstotend voor schoonmaak

Nadelen:
-Niet waterdicht
-Minder milieuvriendelijk


De eigenschappen van een vibrator die oplaadbaar is:

-Stiller
-Krachtiger
-Goedkoper in gebruik (je hoeft geen batterijen te halen)
-Werken op stroom (minder belastend voor het milieu dan batterijen)
Nadelen:
-Iets minder gebruiksvriendelijk in de zin van leeg=leeg. Ben je bijna op je hoogtepunt en stopt de vibrator ermee, dan kun je niet snel even de batterijen verwisselen.Vibrators zijn gemaakt van verschillende materialen. Hier een overzicht van de materialen en de mate van veiligheid voor de gezondheid.

Speeltjes gemaakt van siliconen zijn gemaakt van top kwaliteit en veilig in gebruik. Siliconen als materiaal is zeer flexibel en onberispelijk op het gebied van hygiëne. Het is niet poreus, latex vrij, hypoallergeen, geur- en smaakloos. Kortom: super materiaal met de hoogste veiligheidsgraad. Vaak zijn deze speeltjes wel iets duurder dan rubber of plastic speeltjes.

De meeste glazen seksspeeltjes zijn gemaakt van boriumsilicaat glas, ook wel borosilicaatglas genoemd. Het is een hittebestendig glas met een zeer lange levensduur. Het is breuk-vast, goed bestand tegen chemische aantasting, niet poreus, kan goed tegen temperatuurschommelingen en is goed schoon te maken. Ook dit materiaal heeft de hoogste veiligheidsgraad.

Hebben we het over plastic bij seksspeeltjes, dan bedoelen we meestal hard plastic. Positieve aspecten van hard plastic zijn: het is niet poreus, gemakkelijk schoon te maken, is in vele kleuren leverbaar, het kan vibratie goed geleiden en is goedkoop. De veiligheidsscore is echter iets lager dan glas en siliconen.

Thermoplastic rubber (TPR)
TPR is lichtgewicht materiaal. Dit type rubber kan een heel subtiel luchtje en/of smaakje hebben. TPR bevat geen latex, maar is wel poreus. Gebruik je seksspeeltjes van TPR dan is ons advies om een condoom te gebruik als jij en je partner het speeltje delen. De veiligheidsscore ligt lager dan die bij plastic

PVC is een zacht, rubberachtig materiaal en wordt vaak gemaakt van PVC of Polyurethaan in combinatie met een aantal andere chemische stoffen. Er is geen standaard lijst van stoffen en materialen vastgelegd voor PVC, vandaar dat het materiaal wat discutabel is. De nieuwe versies van PVC maken geen gebruik van omstreden stoffen en zijn daarom wél veilig voor gebruik als seksspeeltjes. Let dus goed op welk type PVC is gebruikt voor je speeltje. De veiligheidsscore is laag.

Dit plastic is gemaakt om de look en feel van het menselijk lichaam na te bootsen. Het moet aanvoelen als een echte huid of echt vlees. Het grote nadeel van dit materiaal is dat het vaak poreus en zacht is. Het is moeilijk schoon te maken ook hiervoor geldt het advies: gebruik een condoom als je je speeltje deelt! De veiligheidsscore is laag.

De eigenschappen van een vibrator die trillen:

De meeste vibrators hebben verschillende standen waaruit je kunt kiezen. Stem de mate van vibratie af op wat jij fijn en hemels vindt. Dit kan jij alleen zelf bepalen. De kwalitatief betere vibrators hebben vaak ook nog een variant op het type vibratie. Namelijk: trillen, pulseren, ronddraaien, golvende of stotende beweging.
Bij een vibrator die je alleen voor penetratie in de vaginaal wil gebruiken, is de mate van trilling vaak wat minder belangrijk, dan moet je voornamelijk naar de vorm van de vibrator kijken. Wil je je G-spot stimuleren, dan koop je een vibrator met een beetje kromming. Wil je alleen maar je vagina penetreren, dan voldoet een rechte staaf al...

Maar als je van een stevige vibratie houdt rondom en op je clitoris adviseren wij liever een oplaadbaar (vaak krachtiger) en iets duurder model voor het beste resultaat. Een goede alleskunner is de Magic Wand. We hebben ze in meerdere maten. Van klein, naar midden, naar groot.

Dit apparaat heeft eigenlijk 3 functies:

 • Helpt uitstekend bij spierpijn
 • Ideaal bij een ontspannende massage
 • Krachtige vibrator/stimulator

Dan kan je ook nog voor de variant gaan. Deze heeft aan één kant de krachtige magic wand en aan de andere kant een heerlijke G-spot stimulator

Als je een vibrator koopt, dan wil je natuurlijk wel dat deze zo min mogelijk lawaai maakt. Helaas is geen enkele vibrator of stimulator compleet stil. Je hoort altijd wel iets. In de meest gevallen geldt, dat de vibrators met snoer en batterijen meer geluid maken dan de vibrators die met usb opgeladen worden. Bij de producten hebben wij aangegeven hoe stil ze zijn. Onze grootste herrie schopper is de Rockbox stotende vinger, maar ja als je ziet wat deze kan, is dat ook logisch. Moet je alleen niet je schoonmoeder in de kamer ernaast hebben slapen. Dan moet je maar even spelen met onze Leslie, die wordt heet en heeft allerlei heerlijke standen, maar bovenal muisstil!

Lekker ontspannen in bad, heerlijk genieten en jezelf verwennen. Bijna iedere merk heeft wel een waterdichte vibrator in het assortiment. Bij al onze producten staat aangegeven of de vibrator geschikt is om mee in bad, of onder de douche te nemen, of juist geen van beide.

De eigenschappen van een vibrator die waterdicht is. Hier een paar tips:

 • Gebruik een glijmiddel op siliconen basis bij dit speeltje (behalve als het speeltje van siliconen is gemaakt) in plaats van een glijmiddel op waterbasis. In bad of onder de douche verdwijnt het glijmiddel op waterbasis direct en maakt het gebruik van je vibrator wat minder prettig.
 • Sluit de vibrator goed voordat je in bad of onder de douche stapt. Niet goed dicht? Dan is het zo voorbij met je plezier
 • Dompel je je vibrator onder in bad wees er dan op voorbereid dat het speeltje onder water veel meer lawaai maakt dan daarboven. En zit je in bad dan weerkaatst het geluid ook nog eens extra.
 • Gebruik de vibrator onder de douche, dan heb je minder last van het lawaai


Size does matter! Ook bij de keuze voor een goede vibrator. En een foutje is snel gemaakt. Check daarom altijd goed het formaat bij de productspecificaties, zeker als je kiest voor online bestellen. Staat de maat online niet vermeld, dan is ons advies: niet kopen.

Koop je voor het eerst een vibrator? Dan is een buitendiameter van 2,5 - 3,5 cm waarschijnlijk prima voor je. Ben je een fervent gebruiker? Dan kun je een maatje meer hebben.

Bij buitendiameter heb je deze keuze uit kleiner dan 3 cm, 3-4 cm, 4-5 cm en meer dan 5 cm. Ook de lengte van de vibrator is van belang. Je kunt bij ‘schachtlengte’ kiezen uit minder dan 10 cm, 10-15 cm, 15-20 cm en meer dan 20 cm.

Als je voor de allereerste keer een sekspeeltje koopt, is het misschien verstandig niet gelijk de duurste te kopen. Je weet namelijk nog helemaal niet of je het wel/niet lekker vindt. En als je er niet gelukkig van wordt, dan is het jammer van je geld.

De eigenschappen van een vibrator die goedkoop is:
Let bij de goedkopere versies wel op kwaliteit, zoals het materiaal en de werking. Koop je een té goedkoop speeltje dan loop je het risico dat het je niet geeft wat je ervan mag verwachten en loop je eventuele gezondheidsrisico’s. En dat wil je niet! Wat zijn die eventuele risico’s dan? De nadelen van een goedkope vibrator kan zijn:

 • Maakt veel lawaai
 • Je voelt niet veel
 • Gaat (soms) snel kapot
 • Kan giftige weekmakers bevatten
$1 Dagen
$2 Aanbieding uuren
$3 Aanbieding minuten
$4 Aanbieding seconden
{"en":"New","fr":"Nouveau"} {"en":"Best Selling","fr":"Best Selling"} {"en":"Trending","fr":"Tendance"} {"en":"Deal","fr":"Traiter"}
{ "nl":{} }