Pre-loader

Leuke weetjes

Hoe kom ik tot een orgasme?


Een orgasme krijg je door onafgebroken stimulatie van vooral de clitoris. Hoe je tot een orgasme komt is per persoon verschillend. De één heeft langdurige stimulatie nodig (vaginaal, clitoraal, beiden of G-spot), terwijl de ander maar aan seks hoeft te denken en ze komt al klaar. Er zijn verschillende orgasmes. Hoe je tot een orgasme komt, wat je erogene zones zijn, hoe je een beter orgasme kunt krijgen plus alle tips, lees je hier!


Wist je dat? Wist je dat? Wist je dat?
Het record voor meerdere orgasmes staat op 134 orgasmes per uur. Dit zijn meer dan 2 orgasmes per minuut! .... Het mannelijk orgasme gemiddeld 4 seconden en het vrouwelijk orgasme gemiddeld 15 seconden duurt? ....

Het gevoel van een orgasme bij mannen en vrouwen nagenoeghetzelfde is?

 

Hoe kom ik tot een orgasme?

 

Wil je tot een orgasme komen, dan hebben vrouwen een onafgebroken stimulatie nodig. Stopt de stimulatie, dan stopt de spanning van de opbouw naar een orgasme en kun je opnieuw beginnen. Vandaar dat het voor vrouwen soms lastig is om tijdens het vrijen tot een orgasme te komen. Zodra de stimulatie ook maar iets onderbroken wordt, neemt de kans op een orgasme direct af.

 

Wat is een orgasme?

Een orgasme is een reflex/reactie gebaseerd op stimulatie van de clitoris. De spieren in de vagina trekken hierbij (diep van binnen) samen en het voelt als een reeks intense, heftige trillingen. De intensiteit van een orgasme zal per keer verschillen. Dit hangt samen met o.a. je niveau van ontspanning. Ben je gestrest dan onderdruk je (vaak onbewust) je orgasme en is deze minder intens dan wanneer je totaal ontspannen bent.

 

Ken je erogene zones

Een erogene zone is een gebied van het menselijk lichaam dat bij aanraking seksuele gevoelens kan opwekken. Erogene zones verschillen bij mannen en vrouwen, maar ook van persoon tot persoon. Waar ze zitten? Bij vrouwen zien we de volgende erogene zones:

Soorten orgasmen

 

Clitoraal
Het stimuleren van de clitoris is essentiële voor het bereiken van een orgasme. Bij clitorale stimulatie ontstaat er een betere doorbloeding (zwelling) en een vochtige vagina als resultaat. Bij aanhoudende stimulatie wordt het hele gebied steeds gevoeliger en sommige vrouwen voelen het orgasme (de samentrekkingen) tot in de vagina.

 

Vaginaal
De meeste vrouwen kennen een clitoraal orgasme. Een vaginaal orgasme is nog altijd een beetje een raadsel. Bestaat het wel? En zo ja, wat voel je dan precies? Is ejaculatie bij vrouwen een gevolg van een vaginaal orgasme? Voor de meeste vrouwen geldt dat naast clitorale stimulatie, vaginale stimulatie de gevoeligheid versterkt. Of het orgasme wat volgt als ‘vaginaal orgasme’ betiteld kan worden, is de vraag. Blijkbaar is de clitoris een stuk groter dan de meeste mensen denken en zit het ook voor een deel ‘inwendig’. Dit gedeelte voel je tijdens een vaginaal hoogtepunt.

 

Vaginaal & Clitoraal
Een vaginaal hoogtepunt dankzij clitorale stimulatie is bekend terrein voor de meeste vrouwen. Zoals al besproken onder ‘vaginaal orgasme’ is het de vraag of er een onderscheid te maken valt tussen clitoraal en vaginaal orgasme. In ieder geval bereik je met vaginale plus clitorale stimulatie een ongekend hoogtepunt en voel je het ‘dieper’ in je lichaam samentrekken. Een heerlijk orgasme dankzij stimulatie van beide erogene zones.

 

G-spot
De G-spot is een verhaal apart. Dit plekje zit ongeveer 5 cm diep in de schede en voelt een beetje sponsachtig aan. Let op: je moet al opgewonden zijn wil je de G-spot kunnen voelen. De G-spot zwelt naarmate de opwinding stijgt. Een G-spot orgasme is anders dan een clitoraal orgasme. De opbouw is langzaam en het orgasme voelt als een ontlading in een heel breed gebied. Het zit heel diep en gaat van ruggengraat tot bovenbuik. Veel vrouwen weten niet zeker of ze een G-spot orgasme hebben omdat de opbouw langzamer is en het orgasme ook.

 

Meervoudig
Sommige vrouwen kunnen tot meerdere orgasme komen. Dit heeft met name te maken met de training van de bekkenbodemspieren. Sterke bekkenbodemspieren kunnen een orgasme enorm versterken en maakt meerdere orgasmes mogelijk. Hoe je die traint? Dat lees je hier.

 

Geen orgasme, wat nu?
Niet getreurd. Er zijn meerdere vrouwen die hun lichaam niet goed genoeg kennen of niet genoeg kunnen ontspannen om een orgasme te krijgen. Ons advies is om je lichaam goed te leren kennen door bijvoorbeeld te masturberen. Dankzij zelfbevrediging leer je je eigen lichaam goed kennen, weet je wat je lekker vindt, waar je erogene zones zitten en welke stimulatie voor jou het beste werkt. Je kunt ook je bekkenbodemspieren trainen. Getrainde bekkenbodemspieren geven een intenser orgasme en wie weet kan je zo het gevoel optimaliseren. Ook kun je natuurlijk ontspanningsoefeningen doen. Een ander advies is: praat met je partner over wat je wel/niet lekker vindt. Dat maakt het voor jullie beiden gemakkelijker.


 

Masturberen heeft nut!
Weet je niet zeker wat een orgasme is? Of weet je niet zeker of datgene wat je voelt een orgasme is? Begin dan met oefeningen voor zelfbevrediging of masturbatie. Het helpt! Zo leer je je erogene zones kennen en kun je beter bij je partner aangeven wat wel/niet lekker voelt tijdens het vrijen. Op Pabo Magazine
lees je 9 praktische tips voor zelfbevrediging!

1. TRAIN JE BEKKENBODEMSPIEREN

Goed getrainde bekkenbodemspieren kunnen voor een intens orgasme zorgen. Pak watvaginaballetjes, draag je die twee keer per dag, ongeveer tien minuten elk. Je traint je bekkenbodemspieren snel en gemakkelijk omdat je spanning op je spieren moet zetten (om de ben wa balletjes) in je lichaam te houden. Het resultaat? Een heel sterk en intens orgasme.

2. STEL JE ORGASME UIT

Hoewel dit veel discipline kost, wordt je beloond met een nog sterker orgasme! Heb je het gevoel dat je je climax nadert, vraag je partner dan voor een paar seconden te stoppen (zelfs als het oh zooo goed voelt!). Ga weer verder na een korte pauze; herhaal dit een paar keer en wedden dat jullie beiden genieten van een geweldig orgasme!

3. KLAARGEKOMEN? GA DOOR!

Ben jij klaargekomen? Is hij klaargekomen? Ja? Ga dan gewoon door alsof er niets gebeurd is. Veel vrouwen krijgen kort na hun eerste orgasme een tweede, derde of zelfs vierde orgasme. Probeer het eens …

4. ZOEK DE G-SPOT

Waar de g-spot van een vrouw precies zit, zijn zelfs onderzoekers het nog niet over eens. Een tip: zoek je g-spot (of laat je partner dat doen) en geniet! Hoe? Laat je partner twee vingers bij je inbrengen en krom de vingers in een lichte curve richting de buik. Voel je het? Gefeliciteerd dit is je g-spot … en nu genieten maar!

5. ONE NIGHT STAND OF LANGE RELATIE?

Als vrouw zijnde ontspan je in de regel beter bij een stevige vrijpartij met een vertrouwd iemand. En als je ontspannen bent, heb je een beter orgasme. Toch zijn er vrouwen die juist genieten van de spanning, het avontuur en juist een heel intens orgasme beleven met een wildvreemde tijdens een one-night stand. Zoek uit waar jij opgewonden van raakt …

6. HET JUISTE STANDJE

Om een orgasme te bereiken is vaginale stimulatie alleen soms niet genoeg, ongeacht hoe gemotiveerd de penis ook is! Zoek samen naar jullie ideale standje waarbij je geliefde je zowel vaginaal kan stimuleren door bij je binnen te dringen en tegelijkertijd je clitoris kan stimuleren voor een intens orgasme. Doe bijvoorbeeld een kussen onder je billen en probeer een paar standjes uit .. Positioneer jezelf zo dat jij optimaal gestimuleerd wordt. Hij ziet direct aan je dat je op het punt staat klaar te komen; wedden dat hij zich dan ook niet meer in kan houden? Niets zo opwindend voor hem als het gezicht van een vrouw die bijna klaarkomt!

7. GEBRUIK EENS SEXSPEELTJES

Betrek sexspeeltjes bij het vrijen. Terwijl hij je penetreert, kunnen jullie een kleine stimulator gebruiken om bijvoorbeeld je clitoris of tepels te stimuleren. Er zijn ook seksspeeltjes voor stellen …

8. GENIET VAN HET VOORSPEL

Neem de tijd en geniet van een heerlijk lang voorspel. Dit hoeft natuurlijk niet alleen in het bed te gebeuren. Windt hem bijvoorbeeld op met een paar sexy sms-jes overdag, stuur een sexy foto of kijk samen een erotische film … laat je opwindingscurve stijgen voor een optimaal resultaat!

9. ONTSPAN

De grootste tegenstander van een heerlijke vrijpartij en dit orgasme is stress. Verminder – indien mogelijk – zoveel mogelijk stressfactoren en geniet van elkaar; gewoon even samen. Steek een paar kaarsen aan, geniet van een ontspannen bad of start met een massage …

10. GENIET VAN ELKAAR, GENIET VAN JEZELF

Er is niets mis met zelfbevrediging. Zo leer je je lichaam namelijk heel goed kennen en weet je wat jij lekker vindt! Probeer ook eens een paar seksspeeltjes en geef hem vervolgens aanwijzingen. Zo geniet je samen (of alleen) van een heerlijk orgasme.

Ja we weten het, de eeuwige cookies :-) Wij gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website voor de bezoeker beter werkt.

PRIVACYBELEID
Pre-loader